#FV11: Følg valget på Twitter

 

På Twitter får man en noget anderledes dækning af valgkampen.

Er man træt af endeløse debatshows, meningsmålinger, og analyser af politiske kommentatorer, så er Twitter en glimrende kanal til at holde sig orienteret om valget. Hashtagget #fv11 giver adgang til en kaskade af tweets om valgkampen, med alt fra mediernes seneste indlæg over folks personlige holdninger til mere eller mindre suspekte skyggeprofiler tilhørende enten højre- eller venstrefløjen, der systematisk sværter sine modstandere.

Hvis Twitterfolket havde magt som det havde agt, ville det politiske landskab dog se noget anderledes ud. En aldeles uvidenskabelig Twitterafstemning (se screendump nedenfor) giver rød blok absolut flertal med 77,57% af stemmerne, hvor de Radikale scorer højest med knap en trediedel efterfulgt af Enhedslisten på andenpladsen med knap 20%. Der er i skrivende stund ca. 150, der har stemt, så det er næppe sådan rigtigt repræsentativt.

Hvis det er sandt at Twitter er venstrtefløjens nye højbord giver det måske god mening, at det altovervejende flertal af politiske “skyggeprofiler” er højreorienterede. Skyggeprofilerne lever deres helt eget liv i Twitters nyhedsstrøm, og spyer en strøm af mudderkastende, bagvaskende tweets ud om deres modstandere – uden at komme med konstruktive eksempler på, hvad bagmændene så mener er god politik. Vi linker ikke til dem her, fordi vi synes konceptet er dybt modbydeligt og ødelæggende for debatten. Istedet linker vi til en mindst lige så latterlig propaganda-profil, nemlig Talibans (ingen sammenligning iøvrigt).

Når man ser bort fra skyggeprofilerne er debatten på Twitter dog karakteriseret af en sober tone med indlæg fra både borgerlige og venstreorienterede. Der er forbløffende få folketingskandidater tilstede, men til gengæld er medierne flinke til at lægge feeds ud til deres nyheder, så man får et hurtigt overblik. Er man kun interesseret i mediedækningen kan man følge @DKValg2011, som lægger relevante nyhedsfeeds ud fra alle de store medier

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.