Google og Apple i krig

Med Googles opkøb af Motorola Mobility er der direkte krig i retsalene mellem Google og Apple for første gang.

Der er langt fra “gamle dage” for få år siden, hvor Google og Apple kæmpede sammen som de gode mod “onde” Microsoft og Googles chef Eric Schmidt sad med i Apples bestyrelse.

Siden kom iPad og Android til og umuliggjorde Googles og Apples tætte forhold og siden da er Microsoft og Apple rykket tættere sammen og Google længere væk.

Apple har en række retssager kørende mod blandt andet HTC og Samsung, og begge retssager menes indirekte at være opgør med Google og Android. Med Googles opkøb af Motorola Mobility er krigen nu pludselig blevet direkte mellem Apple og Google, for begge selskaber har sagsøgt hinanden for misbrug af en række patenter. Motorola beskylder Apple for misbrug af 18 patenter, der nu er Googles.

Omvent har Apple sagsøgt Motorola for misbrug af seks Apple-patenter og siden udvidet med en klage til handelskomissionen over Motorolas Xoom tablet.

Googles juridiske ekspert David C. Drummond fortæller også, at opkøbet af Motorola Mobility inden konsekvenser får for de igangværende retssager, blandt andet mod Apple. Så velkommen til direkte krig mellem to giganter, der begge vil have markedet for sig selv.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.