Google sagsøges for automatisk overvågning af Gmail

En kvinde i Massachusetts i USA vil ikke finde sig i at Google scanner emails til og fra Gmail-konti.

Hvis man læser de finurlige juridiske betingelser for Gmail, så kan man læse og skal acceptere, at Google scanner alle emails for at tilpasse annoncer og tilbud til den enkelte bruger. Mens det er kontroversielt og principielt meget problematisk er det noget de fleste Gmail-kunder er ret ligeglade med.

Debra L. Marquis fra Massachusetts vil dog gerne lave om på Googles scanninger og hun har et ret godt argument. Hun hævder nemlig at brugere der ikke har Gmail men sender en email til en der bruger Gmail scannes uden at have accepteret Googles brugerbetingelser. Ifølge Marquis er det ulovligt i Massachusetts.

Søgsmålet mod Google er rejst som et gruppesøgsmål ved retten i Massachusetts, skriver Cnet.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.