Guardian afdækker Twitters rolle i de engelske optøjer

En stor undersøgelse foretaget af Guardian afslører at det sociale medie ikke blev brugt til planlægning af optøjerne.

Det har ellers været premierminister Camerons oplevelse, og indtil for nylig har den britiske regering også haft planer om at åbne for muligheden for at lukke sociale medier som Facebook, Twitter og BBM ned.

Guardian analyseret ikke mindre end 2,5 millioner tweets sendt i perioden fra midnat den 6. august, hvor optøjerne startede i Tottenham til klokken 20 den 17. august, hvor optøjerne begyndte at ebbe ud. Tweetene er ordnet efter relevante emneord som “tottenham”, “enfield” og så videre, og er sat op i en graf, der viser tidspunktet for tweetene sammenholdt med hvornår optøjerne rent fysisk fandt sted.

Grafen viser tydeligt, at tweetene kommer efter den fysiske begivenhed, og spekulationer om at Twitter er blevet brugt til at planlægge optøjerne i stor stil holder altså ikke stik. Snarere har folk brugt Twitter til at reagere på optøjerne, og fulgte man ledende trends under optøjerne såsom #UKRiots var det også tydeligt at det overvejende flertal af tweets tog skarpt afstand fra begivenhederne.

Der er dog en enkelt undtagelse på grafen, hvor den største mængde af tweets kommer før den fysiske begivenhed. Det er på søgeordet “riotcleanup”. Ifølge Guardian blev Twitter nemlig brugt til at planlægge koordinerede oprydninger efter optøjerne. Ikke mindre end 206.000 tweets, eller 8% af de samlede tweets handler om planlægning af oprydningshold.

Den britiske regering har efter Guardians analyse, samt møder med talsmænd fra Twitter, Facebook og RIM, gudskelov valgt at droppe planerne om lukning af sociale medier.

Guardian.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.