IDC: Apple er størst

I sidste uge kunne vi fortælle at analysefirmaet Strategy Analytics mente at Apple var verdens største smartphone-producent.

Strategy Analytics bakkes nu op af IDC, der også har regnet på salgstallene og kan konkludere at Apple i andet kvartal i år var verdens største producent af smartphones.

Apple solgte i første kvartal i år 18,7 millioner iPhones, mens Nokia solgte 24,2 millioner smartphones. I andet kvartal røg Nokia helt ned på en 3. plads med et salg på 16,7 millioner smartphones. I andet kvartal solgte Apple 20.3 millioner iPhones, mens Samsung rykkede op på en andenplads og solgte 19,2 millioner smartphones.

Netop Samsung er en af Apples farligste konkurrenter, med den populære Galaxy S II smartphone, der af nogle allerede nu er udråbt som “iPhone-dræber”.

Ifølge IDC bliver Samsung måske allerede i næste kvartal verdens største smartphone-producent foran Apple. Det skyldes at Samsungs vækst er langt større end Apples. Samsung voksede 380 procent fra andet kvartal 2011.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.