Rygte: Quad-core A6 i iPad 3

Den nye iPad får fart og bedre strømbesparelse via en ny quad-core A6-processor.

Den nye quad-core A6-processor skal afløse den nuværende dual core A5-processor i kommende versioner af iPad.

Ifølge nye forlydende så er A6-processoren dog ikke klar til produktion før i andet kvartal 2012 og det kan betyde at iPad 3 først er på markedet derefter. Det mener i hvert fald analytikere fra The Linley Group.

Ifølge analytikeren er det ikke længere Samsung, som Apple har juridiske problemer med, men Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, som skal producere A6. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co kan producere A6 med en ny 28-nanometer teknik, i stedet for den 40-nanometer process Samsung og Apple bruger netop nu i A5 og det betyder at A6 kan blive mindre og bruge langt mindre strøm uden at gå på kompromis med hastigheden.

Apples kommende A6-processor skal kæmpe mod blandt andre quad-core processorer fraTexas Instruments, Nvidia og Qualcomm. Nvidias quad-core Tegra-processor, Kal El, er den første der ventes klar.

Via PCWorld.com.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.