Tilføj funktioner til ekstra-menuen

Ekstramenuen i Mac OS X er betegnelsen på de små ikoner du kan se i højre side øverst på skærmen. I denne guide viser vi dig to smarte tricks der gør det meget sjovere at bruge ekstramenuerne og tilføje funktioner.

Mac OS X byder på en række ekstramenuer hvoraf en del af de indbyggede vises i menunen øverst til højre. Det gælder blandt andet Bluetooth og Wi-Fi, batteri og lyd. Men der er mange flere, som du meget nemt kan tilføje til ekstramenuen.

I Finder skal du vælge menuen “Gå” og klikke nederst på “Gå til mappe”. I det vindue der åbnes skal du skrive “/System/Library/CoreServices/Menu Extras” uden ” i enderne. Bemærk mellemrummet mellem “Menu” og “Extras”. 

Her kan du se alle de indbyggede ekstramenuer som du nemt kan aktivere med et dobbeltklik.

For at flytte om på rækkefølgen på ekstramenuerne klikker du blot på “cmd” også kaldet æbleknappen. Vil du slette fra menuen er det også med “cmd” og så blot trække dem ud som når du sletter fra Dock’en.

Vi du trylle sjove ekstrafunktioner eller informationer frem fra ekstramenuerne skal du blot klikke på alt-tasten og have denne nede mens du klikker på en ekstramenu.

Det giver flere muligheder med blandt andet lyd-menuen, Bluetooth og flere informationer via Wi-Fi.

God fornøjelse.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.