Colaflasker oplyser philipinsk ghetto

Det elektricitetsfrie flaskekoncept har spredt sig fra Sydamerika til Asien.

Vi har tidligere skrevet historien om, hvordan en brasiliansk ingeniør har installeret vandfyldte platikflasker i tagene, der giver et lys svarende til en 50W’s pære.

Ideen er nu også nået til Filippinerne, hvor “Solar Demi” har installeret over 600 flasker i den fattige bydel Sitio Maligaya. Konceptet er så enkelt at man tror det er løgn: en plastikflaske fyldes med vand og tilsættes blegemiddel (for at undgå algevækst) og indfattes i taget – med behørig inddækning forstås, så det ikke regner ind. Når solen skinner på toppen af flasken ledes lyset ned gennem vandet og reflekteres rundt i hele rummet nedenunder.

Det allerbedste er, at ideen er fuldstændig upatenteret, og enhver med bare en smule teknisk snilde kan lave sin egen vandflaskepære. Der findes allerede indtil flere videoer på YouTube, der kvit og frit giver instruktioner til at installere sin egen vandflaske i loftet.

Med lidt held spreder ideen sig til resten af den tredie verden, hvor den vil kunne gøre en enorm forskel for folk, men også i den udviklede verden kunne teknikken udvikles til at minimere vores strømforbrug, selv om elektrisk belysning naturligvis stadig er nødvendig i vinterhalvåret.

Via Prylfeber.se

© 2011 – 2017, maczonen.dk. All rights reserved.