Google tilbyder op-out på lokationstjenester

Også Google retter nu ind efter opfordringer fra europæiske sikkerhedseksperter.

Ligesom Facebook nu retter ind efter tysk lovgivning, begynder Google nu også at indpasse sin privacypolitik efter europæiske forhold. På Googles europæiske blog er det blevet offentliggjort at det fremover vil være muligt for brugere af Androidenheder, at slå WiFi-baseret lokalisering fra, hvis man ikke ønsker det.

Google bruger WiFi access points til at fastslå, hvor en Androidmobil befinder sig, fordi det er nemmere og knapt så batterikrævende som GPS. Lokationsoplysningerne bruges i flere apps, som giver oplysninger, som er relevante ud fra det sted man befinder sig.

Det problematiske ved lokalisering via WiFi er at enhedens lokation også bliver sendt til Googles servere. Selv om oplysningerne er anonymiserede har det tidligere skabt stor furore at Google indsamler disse oplysninger, i lighed med Apple og Microsoft, iøvrigt.

Selv om opt-out muligheden tilføjes på baggrund af anbefalinger fra europæiske sikkerhedstjenester, vil Google rulle muligheden ud på verdensplan i løbet af efteråret.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.