Ny teknik sparer 44% på batteritiden

En ny WiFi-teknik kan forlænge fremtidens batteritid på smartphones og tablets.

Det er forskere ved universitetet i Michigan, der har udviklet E-Mili, eller Energy-Minimizing Idle Listening. Teknikken går i al sin enkelthed ud på at nedsætte clockfrekvensen på WiFi-chippen. En WiFi-enhed, som en smartphone eller en tablet vil normalt tjekke efter opdateringer og emails konstant, når den er tilsluttet et WiFinetværk, men en enhed med E-Mili vil nedsætte frekvensen til en seksentendedel og kun “vågne op” og køre på nrmal hastighed, når der rent faktisk er noget der skal hentes.

Dette vil forlænge batterilevetiden med 44%.

Det ekstra interessante ved E-Mili-teknikken er, at den kan indkorporeres på alle eksisterende enheder ved hjælp af en firmwareopdatering, hvilket ville gøre den nem at implementere. Universitetet i Michigan er da også optimistiske med hensyn til teknikkens fremtid, og mener at den har potentiale til at blive et rigtigt, kommercielt produkt.

ScienceDaily via Electronista

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *