Slut med gratis 3D-briller fra Sony.

Sony stopper med at give biograferne gratis briller.

For at sparke hele 3D-bølgen i gang har Sony ellers i stor stil levet både briller og hardware til mange biografer, men nu er det slut med de gratis gaver.

De passive 3D-briller, RealD, der bruges i de fleste biografer er godt nok ikke specielt dyre. Stykprisen ligger på et par kroner, men mange bække små gør som bekendt en stor å, og det anslås at brilleregningen løber op på $5 – 10 millioner pr. blockbuster-film.

Sony lægger selv op til at forburgerne i fremtiden skal købe deres eget brillesæt, og genbruge brillerne flere gange. Det burde i og for sig heller ikke være noget problem, og sådan fungerer det allerede i flere lande som Australien, England, Italien og Spanien. I Danmark er vi, som i USA, vant til at få brillerne udleveret gratis, og biograferne er bekymrede for, om det er muligt at vænne kunderne til at genbruge brillerne.

Uanset hvordan man vender og drejer det, ender regningen for de famøse briller hos forbrugerne. I forvejen koster billetterne til 3D forestillingerne noget mere end 2D, og det er spørgsmålet om, hvad en yderligere prisstigning kommer til at gøre ved billetsalget til 3D-filmene som i forvejen er for nedadgående.

Hollywoodreporter via TechCrunch

 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.