Windows 8 Developer Preview er klar til download

Microsoft har åbnet for download af udviklerversionen af Windows 8.

Præsentationen af Microsofts nye styresystem er nu godt igang på BUILD-konferencen. den første keynote demonstrerede Windows 8 på en tablet-prototype, så nyhederne koncentrerer sig indtil videre om de mere touchbaserede elementer i styresystemet.

Først og fremmest lover Microsoft en ultrahurtig opstartstid som kan komme helt ned på 8 sekunder. Det skyldes en helt ny nedlukningsprocedure, som gør nedlukningen til en slags dvaletilstand, hvor computeren gemmer systemets aktuelle tilstand i en fil på harddisken, men ikke gemmer åbne programmer, hvilket gør filen meget mindre, og opstartiden tilsvarende hurtigere.

Brugerfladen, kaldet Metro, er en total nytænkning af Windows, hvor det traditionelle skrivebord er forladt, til fordel for bygget konceptet med tiles eller fliser, som vi kender fra WP7. Det er mulighed for multitasiking ved at køre to apps på skærmen ad gangen. Metro er dog kun tænkt til privatbrug, hvorfor der også kommer en Pro-udgave, som bliver mere traditionel og Windowsagtig, som vi kender og elsker/hader det.

Windows 8 kommer desuden til at understøtte NFC.

Der er også tænkt på sikkerheden. Microsoft introducerer to nye muligheder, Refresh og Reset, der hurtigt og nemt renser enheden for malware. Refresh renser enheden for malware uden at fjerne dine apps og personlige indstillinger, mens Reset går mere drastisk til værks og  nulstiller enheden tilbage til fabriksindstillingerne.

Windows 8 Developer Preview kan hentes her. Download-tiden skulle være på omkring 1 time.

BuildWindows

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.