Åh nej! Ikke igen…….

Sonys netværk er blevet hacket.

Sonys online tjenester, Sony Entertainment Network, PlayStation Network og Sony Online Entertainment har igen været udsat for et hackerangreb. Heldigvis for Sony ser det ikke ud til at angrebet er lige så succesfuldt som de angreb i foråret, der lagde PSN ned i over en måned.

Sony fortæller på deres blog at de har oplevet et stort antal forsøg på at parre bruger-navne og kodeord. Heldigvis var det kun en meget lille del af forsøgene, der lykkedes, og Sony gætter derfor på at oplysningerne er stjålet fra en trediepartskilde.

Mindre end én promille af PSN, SEN og SOE brugerne skulle være berørt. Det lyder jo ikke af meget, men med Sonys overvældende brugerskare løber get alligevel op i 60.000 burger på PSN/SEN og 33.000 burger på SOE. Sony had midlertidigt spærret de berørte 93.000 konti.

Sony forsikrer at kreditkortoplysninger ikke er i fare, selv om man har et kreditkort tilknyttet sin brugerkonto, og tilføjer at brugere som oplever uautoriserede køb på deres konti vil få pengene refunderet.

Er man blandt de berørte brugere vil man modtage en email fra Sony med besked om at skifte kodeord.

Selv om man dårligt kan give Sony ansvaret for dette seneste angreb, er det alligevel mere end uheldigt for Sony, der siden det massive angreb i foråret har kæmpet med at genoprette sit ry som et ansvarligt firma, der tager kundernes sikkerhed alvorligt.

Sony slutter da også med at opfordre brugerne til at lade være med at bruge den samme kombination af brugernavn og adgangskode flere steder på nettet.

Se hele meddelselsen poå Sonys officielle blog.

Læs også:

Sony’s PS3 netværk er hacket 

Sony PSN: Brugeroplysninger måske hacket

Sony Online Entertainment også hacket

Sony forhindrer private søgsmål fra PSN-brugere

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.