Android Market rammer 500.000 publicerede apps

Androids marked haler dermed ind på AppStore, men taber alligevel terræn.

Den umiddelbare selvmodsigelse skyldes at langt flere apps bliver fjernet fra Android Market, hvilket gør at der lige kun nu findes knap 320.000 aktive apps i Android Market. Det svarer til at 37% af de publicerede apps senere bliver fjernet igen.

Til sammenligning er der gennem tiden udgivet omkring 600.000 apps i AppStore, men med en “fejlmargen” på kun 24% har Apple knap 460.000 apps på hylderne.

Den store forskel skyldes uden tvivl at Apple holder AppStore i langt strammere tøjler end Android gør med deres Market, og bruger mange kræfter på kvalitetssikring af apps. før de kan blive publiceret. Android market har en langt mere liberal tilgang, hvilket medfører at mange ufærdige, halvdårlige apps bliver publiceret, samt at der ind i mellem også ryger spam og decideret malware i butikken. Undersøgelsen viser også at Android-udviklere er langt mere produktive end iOS-udviklere, idet de gennemsnitligt publicerer 6 apps mod 4 for iOS. Denne “produktivitet” kan dog også skyldes at mange udviklere publicerer halvfærdige apps, som de siden fjerner og erstatter af mere gennemarbejdede versioner.

Indtil videre har Microsoft den laveste fejlmargen på kun 13%. Den lave margen skyldes uden tvivl både det faktum, at Microsofts WP7 Marketplace stadig er relativt ung, samt at der indtil videre er langt færre der udvikler til Windows i forhold til Apple og Android.

Research2Guidance via Electronista

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.