Bluetooth 4.0 i iPhone 4S

Apples nye iPhone 4S kører Bluetooth 4.0  ligesom Mac mini og MacBook Air.

Apples indmeldelse i Bluetooth Special Interest Group resulterer nu i at Apple har valgt at sætte Bluetooth 4.0 i både MacBook Air, Mac mini og iPhone 4S og helt dropper Bluetooth 3.0.

Bluetooth 4.0 indeholder understøttelse til både “Classic Bluetooth”, “Bluetooth High Speed” og “Bluetooth Low Energy”. I iPhone 4S er der selvfølgelig “Bluetooth Low Energy” og ikke “Bluetooth High Speed”, som benyttes i MacBook Air og Mac minil der er valgt.

“Bluetooth Low Energy” sikrer et meget lavere strømforbrug, på under halvt så meget som i “classic Bluetooth” i brug og endnu mindre forbrug når Bluetooth er i dvale. Dermed er det altså slut med at Bluetooth sluger batteriet.

Blueooth 4.o giver og så en lang lavere latency/forsinkelse i forhold til ældre Bluetooth. Bluetooth 4.0 har forsinkelse på seks milisekunder mens den nuværende Bluetooth har op mod 100 milisekunder og det kan man mærke ved mutilmediesynkronisering.

Endelig er Bluetooth 4.0 og så langt mere sikker i brug, ligesom signalet er mere stabilt.

Apple benytter dual-mode Bluetooth-chips i iPhone 4S for at sikre kompatibilitet mellem Bluetooth-versioner. Det betyder at dual-mode-chippen selv skifter mellem Classic og Low Energy.

Du kan læse meget mere om iPhone 4S hos Apple.

Flere nyheder fra Apples Let’s talk iPhone-event:

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.