iCloud kommer 12. oktober

Apples nye cloud-tjeneste frigives sammen med iOS 5.0.

Apple er nu klar med deres bud på en cloudbaseret tjeneste, som gør det muligt at synkronisere indhold mellem enheder med iOS 5 eller OS X Lion.

Tjenesten bliver tilgængelig sammen med iOS 5.0, altså den 12. oktober, meddeler Apple.

Udover Musik, film og spil fra iTunes Store og App Store, kan man også synkronisere filer, kontakter, fotos og meget andet. Synkroniseringen sker helt automatisk. Man skal altså ikke selv foretage sig noget, når først enhederne er tilmeldt iCloud

Tjenesten er gratis sålænge man holder sig under en grænse på 5GB. Det lyder måske ikke af meget, men musik indkøbt i iTunes, apps, bøger og Photo Stream tæller ikke med, så de fleste burde kunne holde sig indenfor grænsen i hvert fald til en start. Har man brug for mere plads kan man opgradere sin konto. 10 GB koster 120 kr om året, 20GB koster 240 kr og 50 GB koster 600 kr.

Photo Stream funktionen gemmer automatisk de sidste 1.000 billeder, du har taget, i en særlig Photo Stream mappe, hvor man både kan slette og redigere i dem. Billederne bliver i Photo Stream i 30 dage.

Udover synkronisering og lagring i skyen indeholder iCloud nogle en – eller skræmmende – funktion, alt efter temperement. Funktionen Find My Friends gør at man kan dele sin lokation med andre, og holde øje med, hvor hinanden befinder sig. Det kan for eksempel være en dag i Djurs Sommerland (hvilket så naturligvis kræver at ungerne er udstyret med hver deres iPhone, hvilket jo kræver en del af budgettet!), eller til en festival, hvor man via iPhonen kan se, om vennerne befinder sig foran orange scene eller er gået ned i teltet.

Inden man freaker helt ud over at ens venner kan stalke én døgnet rundt, skal det nævnes at funktionen naturligvis er frivillig. Man bestemmer selv, hvem der har adgang til at se ens lokation, og man kan koble sig af til hver en tid.

Ligeledes kan iCloud med “Find My iPhone” lokalisere din iPhone, iPod touch eller iPad, hvis du skulle være så uheldig at have mistet den. Man kan fjernstyre enheden til at spille en lyd eller vise en besked, så folk der finder den ved hvad de skal gøre med den, og hvis man er så uheldig at enheden er blevet stjålet kan man låse den via iCloud, eller – mere radikalt – slette alt indholdet på den.

 

Derudover indeholder iCloud iTunes Match, som synkroniserer ens musikbibliotek med iTunes og gemmer det i skyen, hvilket både giver den fordel at man ikke spilder unødig plads på sin computer og den fordel at man har alt sin musik tilgængelig på alle sine enheder.

iTunes Match bliver dog til en start kun tilgængelig i USA. Dog siger Apple at de arbejder hårdt på at få denne tjeneste ud til flere brugere.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.