Her er nyhederne i iOS 5

Apple præsenterede også iOS 5 på pressemødet Let’s talk iPhone igår.

iOS 5 indeholder over 200 nyheder i forhold til iOS 4, så det er naturligvis umuligt at dække dem alle, men de vigtigste kommer her:

Uafhængighed

Først og fremmest er det grundlæggende nye, at iOS 5 frigør de mobile enheder fra computeren. iOS 5 downloades “over the air”, og kræver altså ikker at man tilslutter sin iPhone eller iPad til computeren, som man har skullet indtil nu. Og med iOS 5 synkroniserer og sikkerhedskopierer enheden via WiFi uden at være direkte tilsluttet computeren. De nye muligheder gør at de mobile enheder bliver mere “uafhængige” af en PC, og strategien må være med tiden at gøre PC’en helt overflødig. iCloud trækker naturligvis udviklingen i samme retning.

Til samme formål er der forbedret multitasking til iPad, så den bliver bedre egnet til produktivitetsopgaver, og AirPlay skærmdublering, så man kan smække skærmindholdet op på for eksempel et fjernsyn via AirPlay og Apple TV.

Meddelelsescenter

iOS 5 samler alle notifikationer fra email, SMS og så videre ét sted, så det bliver nemmere og mere overskueligt at få et overblik. Noget iOS længe har manglet i forhold til Android og WP7. Meddelelsescentret tilgås nemt ved et skub nedad på skærmen, og nye beskeder vises øverst på skærmen, så de ikke afbryder det man er igang med – hvilket har været et af de helt store irritationsmomenter i iOS. Også låseskærmen viser nye beskeder, så man bare skal skubbe for at tilgå dem.

iMessage

iMessage er en mobil version af iChat, der giver brugere af iOS 5 mulighed for at kommunikere med andre brugere. iMessage fungerer på samme måde som iChat, men det fede er at man kan bruge iMessage på både iPad, iPhone og iPod touch, og skifte enhed midt i en samtale. iMessage er indbygget i Beskeder, og man kan sende både tekst, billeder, lokationer, videoer og kontakter.

Bladkiosk

Flere og flere bruger især iPad til abonnementer på forskellige magasiner og aviser. Eller det er ihvertfald hvad både Apple og mediebranchen gerne vil have at vi gør. iOS 5 indeholder en bladkiosk, der holder styr på brugerens abonemmenter og samler dem ét sted.

Påmindelser

Hvem kender ikke til at skrive en note på en huskeseddel, for derefter at glemme alt om den! I iOS 5 er der mulighed for at blive mindet om sine huskesedler på rette tid og sted. Påmindelserne kan både indstilles til at komme på et bestemt tidspunkt (for eksempel en halv time inden cafe-aftalen) eller et bestemt sted (når du kører ind på supermarkedets parkeringsplads).Påmindelser virker også med iCal, Outlook og iCloud, og opdaterer automatisk de ændringer man foretager sig på tværs af alle enheder.

Browser

iOS 5 kommer med en ny version af Safari med faneblade og læseliste, som vi kender det fra Mac OS X-udgaven.

Kamera og Foto

Udover det forbedrede kamera i iPhone 4S er der åbenlyse forbedringer til kamerafunktionen i iOS 5. Kameraet kan tilgås direkte fra låseskærmen, skru-op-knappen på siden fungerer som lukkerknap, og med Photostream synkroniseres de billeder, du tager automatisk til alle dine enheder via iCloud. Der er udvidede muligheder for komposition med zoom og låst fokus og eksponering, og ekstra hjælp i hjælpelinien.

Når billedet er taget er der nye muligheder for billedredigering, hvor man kan beskære, rotere og fjerne røde øjne direkte i Foto-app’en.

iOS 5 er kompatibel med iPad 1 og 2, iPhone 3GS, iPhone 4 og – naturligvis – iPhone 4S, samt 3. og 4. generation iPod touch. iOS 5 kommer som gratis download den 12. oktober.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.