iPod-skaber udvikler klog og smuk termostat.

 

En af iPod’ens fædre har foretaget et noget overraskende brancheskift.

Det er en af hovedarkitekterne bag iPod, Tony Fadell, der står bag firmaet Nest, som nu præsenterer deres nye termostat.

Udover et fantastisk smukt design, er termostaten udstyret med software, der lærer dine vaner at kende, og begynder efter en uges tid selv at justere temperaturen op og ned efter hvad du har lært den.

Selvfølgelig er termostaten koblet på Wi-Fi, hvilket både giver den mulighed for at finjustere sine indstillinger efter vejrudsigten, og selvfølgelig kan man selv tilgå termostaten via sin smartphone eler computer, og justere temperaturen eller overvåge sit energiforbrug.

Nest fortæller at hovedformålet med det nye termostatdesign er at skabe et mere brugervenligt system. Der findes allerede masser af intelligente termostater og varmesystemer, der principielt kan det samme, men brugerfladen er for indviklet til at folk faktisk benytter sig af de mange muligheder. Nest påstår at man kan spare mellem 20 og 30% på sin varmeregning ved hjælp af termostaten.

Termostaten er – naturligvis – udviklet til det amerikanske marked, og er således ikke umiddelbart anvendelig herhjemme, men man kan kun håbe på at Fadell, der har medvirket til udviklingen af 18 generationer af iPods og 3 generationer af iPhones får så stor succes med sit firma, at Nest bliver lige så global som Apple.

Nest  

© 2011 – 2017, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.