Japans forsvarsministerium udvikler kugle-drone

Japan tager hul på fremtiden med en kugleformet spion-drone.

Det ligner noget fra en sci-fi film, men den er god nok.

Japans forsvarsministerium præsenterede i denne uge deres nyeste gadget for offentligheden.

Kugledronen er den første af sin art i verden. Den kan stå stille i luften, flyve både lodret og vandret gennem små åbninger med op til 60 km/t. På grund af den runde form kan den også bevæge sig på jorden, og langs med en væg mens den flyver, og de tre indbyggede gyrosensorer gør at den kan flyve videre, selv om den bliver ramt af en andet objekt mens den er i luften.

Ministeriet forstiller sig at den primært skal bruges til rekonogsering og nødhjælpsarbejde i øde områder, hvilket må siges at være yderst charmerende formål.

Knap så charmerende bliver det, hvis en emsig indenrigsminister et eller andet sted i verden får en god ide og sender en hær af de små droner ud på gader og stræder for at holde øje med om befolkningen opfører sig ordentligt. *brrrr*

via TechCrunch  

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.