Nokia præsenterer Lumia 800 og Lumia 710

Efter 8 måneder har Nokia endelig løftet sløret for deres nye Windows-mobiler.

Det blev til to nye smartphones fra Nokia, da de på Nokiaworld præsenterede de længe ventede Windowsmobiler.

Lumia 800 – indtil i går kendt som Nokia Sea Ray – er den egentlige topmodel.

Designet er baseret på MeeGo-mobilen Nokia N9, med en bagbeklædning i polycarbonat med afrundede kanter og en 3,7″ kurvet AMOLED-skærm med ClearBlack, der gør de sorte farver ekstra sorte.

Indeni sidder som ventet en 1,4 GHz processor, 16 GB hukommelse og et kamera med Carl Zeiss optik. Udover den 16 GB store indbyggede hukommelse får man gratis 25 GB lagringsplads hos cloudtjenesten SkyDrive, hvilket topper både Apples iCloud, og HTC’s nylige indgåede aftale med Dropbox.

Prisen bliver €420 ekskl. moms, hvilket kommer til at svare til omkring 4.000 danske kroner.

Lumia 710 a.k.a. Nokia Sabre præsenteres som en no-nonsense smartphone, der tilbyder de vigtigste funktioner, man forbinder med smartphones til en billig pris. Processoren er den samme som i Lumia 800, og så kommer den med udskiftelige bag-covers.

Prisen bliver $270 – ca. 2.500 danske kroner

Begge smartphones har selvfølgelig WP7, men derudover har Nokia lagt særligt vægt på sociale funktioner, som skulle være dybt integrerede i styresystemt. Derudover kommer mobilerne med særlige indbyggede Nokiafunktioner, hvor de mest fremtrædende er Nokia Drive, som er et gratis turn-by-turn navigationssystem og Nokia Music som tilbyder gratis musikstreaming gennem noget Nokia kalder MixRadio. Nokia Music indeholder også en Gigfinder, som viser koncerter i nærheden, og bliver senere udbygget med muligheden for at lave personlige spillelister.

Nokia Lumia 800 og Lumia 710 kommer til  Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien og England til november, mens resten af Europa – deriblandt Danmark – må vente til starten af 2012.

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.