Size matters!

Hvorfor har iPhone en skærm på 3,5 tommer?

Jeg er nok ikke den eneste, der har undret mig over, hvorfor Apple så stædigt har holdt fast i 3,5″-størrelsen på deres iPhones, når nu Android og Windows-mobiler efterhånden fås i enhver tænkelig størrelse.

Jeg har aldrig helt forstået konkurrenternes gigantmobiler, på knap 5 tommer, for jeg synes simpelthen, at de bliver for klodsede, men øger man skærmens størrelse bare en anelse, som Samsung Galaxy S 2’s som er 4,27″, får man langt flere muligheder for navigering og film og billeder gør sig naturligvis også langt bedre på den større skærm. Så hvorfor gør Apple ikke det samme?

Dustin Curtis havde stillet sig selv det samme spørgsmål, og svaret kom – måske – til ham, da han købte en GS2 og efterfølgende brugte den til at finde vej med Google Maps. Gående ned af gaden med mobilen i venstre hånd, var det ikke muligt at nå højre side af skærmen med tommelfingeren, hvilket man kan på en iPhones mindre skærm.

Dustings grafik over tommelfingerens rækkevidde på henholdsvis en iPhone og en GS2 siger alt:

Så selvfølgelig er det muligt at Apple holder sig til 3,5″ af tekniske årsager, men når man kender selskabets fokus på design og brugeroplevelse, er det nok mere sandsynligt at iPhone har den størrelse den har, fordi det simpelthen bare er den bedste størrelse.

Så indtil at menneskeheden udvikler dobbelt så lange tommelfingre, skal vi altså næppe forvente at se Apple præsentere en større iPhone.

via Gizmodo

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.