Sony køber Sony Ericsson

Sony køber Ericssons andel i Sony Ericsson for 7,5 milliarder kroner.

Opkøbet sker for at styrke Sonys position i konkurrencen mod primært Apple og Samsung.

Sony og det svenske mobilselskab Ericsson skabte det fælles selskab Sony Ericsson i 2001, hvor kombinationen af Sonys ekspertise indenfor forbrugerelektronik og Ericssons store succes indenfor mobiltelefoni i en årrække gjorde selskabet til et af de stærkeste brands indenfor mobilindustrien, hvor selskabet havde stor succes med en række musik- og kameramobiler.

Selskabet er dog sakket agterud efterhånden som smartphones overtog mobilmarkedet.

Med opkøbet overtager Sony også en række patenter, som selskabet kan bruge indenfor andre områder som bærbare, tablets og fjernsyn.

“We can more rapidly and more widely offer consumers smartphones, laptops, tablets and televisions that seamlessly connect with one another and open up new worlds of online entertainment,” siger Sonys bestyrelsesformand Sir Howard Stringer i en official udtalelse.

Med opkøbet har Sony frie hænder til at rulle sine allerede eksisterende tjenester som Music Unlimited og Sony Entertainment Network ud på smartphones. Tjenesterne har indtil nu kun været tilgængelige på Sonys egne produkter som tablets, konsoller og fjernsyn.

Reuters 

Læs også:

Rygte: Sony køber Sony Ericsson 

IFA 2011: Sony lancerer nye produkter og tjenester 

IFA 2011: Sony løfter sløret for Tablet S og P

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.