Sony udskyder kameralanceringer på ubestemt tid

Også teknologibranchen er hårdt ramt af oversvømmelserne i Thailand.

Udover den enorme menneskelige katastrofe, hvor tusindvis af thailændere har mistet hus og ejendom, kommer de enorme oversvømmelser også til at påvirke de store producenter.

Sony meddelte i går at de udskyder lanceringen af kameraerne NEX-7 og Reflex Alpha 65 på ubestemt tid. De to kameraer skulle ellers have været i handlen i løbet af november. Beslutningen skyldes at to af Sonys tre produktionsanlæg i Thailand er oversvømmede. Sony arbejder på at flytte så meget af produktionen som muligt til deres tredie produktionsanlæg, som stadig er i drift, samt til andre anlæg uden for Thailand, men firmaet kan ikke sætte nogen tidsramme på, hvornår produktionen vil blive genoptaget.

Også andre teknologiproducenter er ramt. Verdens to største harddiskproducenter Seagate and Western Digital meddeler ligeledes at der vil være en produktionsnedgang som følge af oversvømmelserne, og også Toshiba har lukket deres produktion af harddiske i Thailand ned indtil videre. Værst ramt er Western Digital, som producerer over 60% af deres harddiske i Thailand.

Produktionsnedgangen vil påvirke hele branchen, eftersom firmaerne i stor stil er underleverandører til andre producenter.

Tim Cook far Apple siger at han er “næsten sikker” på at vi vil se en global mangel på harddiske.

Sony blev også tidligere på året hårdt ramt af en anden naturkatastrofe, nemlig jordskælvet i Japan, der lammede Sonys japanske produktionsanlæg.

Kilde: BBC

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.