Spotify kræver Facebookkonto

Man kan ikke lave en konto hos Spotify uden at være på Facebook.

Hurtige brugere, som har været inde og oprette en konto hos Spotify fortæller, at man ved kontooprettelsen bliver bedt om at logge ind via Facebook.

Kan det virkelig være rigtigt?

Vi undersøgte sagen, og den er god nok. Efter at Facebook og Spotify i foråret indgik et formelt samarbejde er de to tjenester så dybt integreret at man ikke kan det ene uden det andet, og det fælles login er tilsyneladende blevet indført i slutningen af september. AllThingsDigital var på det tidspunkt i kontakt med Spotify i USA og fik fået følgende udtalelse:

“As an existing Spotify user, you can still use the service without actively using Facebook. However, from last Thursday, all new users will need to have a Facebook account to join Spotify. To us, this is all about creating an amazing new world of music discovery. To make this as good and simple as it possibly can be, we’ve integrated Spotify login with Facebook login. By adopting Facebook’s login, we’ve created a simple and seamless social experience”.

Eftersom Spotify først kommer til Danmark nu, vil alle danske brugere være “nye brugere”, så der er altså ingen vej udenom.

Sofie Grant, European PR Manager forklarer strategien således:

For os handler alt det her om at skabe en fantastisk verden, hvor man kan gå på opdagelse i musikken. Eftersom langt de fleste af vores brugere allerede er sociale og på Facebook, virkede det logisk at integrere logins til Spotify og Facebook. Vi bruger allerede Facebook som en del af vores ’backend’ til at styrke vores sociale features, og ved at adoptere Facebook logins har vi skabt en simpel og flydende social oplevelse.Tænk på det som et virtuelt pas, der er designet til at gøre oplevelsen nemmere og mere flydende, da man slipper for at huske på endnu et brugernavn og endnu en kode. Du kan altid kontrollere, hvad du vil dele – og ikke dele – ved til enhver tid at ændre dine Spotify-indstillinger. Vi prøver konstant nye ting og er altid interesserede i feedback, så vi vil altid lytte til vores brugere og lave ændringer baseret på denne feedback når som helst det er muligt.

Ifølge Spotifys privatlivspolitik betyder det, at Spotify blandt andet henter dit navn, brugernavn, kodeord, profilbillede, køn, fødselsdato og emailadresse fra Facebook. Derudover henter den oplysninger om Likes, Musik, TV, Film, Bøger, Citater, Fødeby og Nuværende By.

Derudover skal man være opmærksom på, at Spotify deler oplysninger om hvilken musik du hører til Facebook. Hører man musik via Spotify-app’en på Facebook kan det jo ikke komme som nogen overraskelse, men der er også sådan at Spotify-app’en sender oplysninger til Facebook, når du hører musik på computeren OG er logget ind på Facebook. App’en har også indtil i går haft en bug, der gjorde at den automatisk loggede en på Facebook, selv om man havde logget sig ud, men dette problem er løst, så logger man ud af Facebook, og efterfølgende ind på Spotify er det altså ikke sådan at man pludselig er på Facebook igen.

Alt efter dine indstillinger er der altså risiko for at dine venner kan følge direkte med i, hvilken musik du hører. Hvilket kan være meget hyggeligt, men måske ikke lige det man har allermest lyst til i alle situationer. Spotifys seneste opdatering har derfor tilføjet en funktion, hvor man kan slå Facebookdelingen fra. I menubjælken foroven under “Spotify”, vælger man “Private Listening”.

Hvis du gerne vil have din musik for dig selv kan du selv  ændre det i dine Facebook indstillinger.

Gå ind under “privacy settings”, under “apps and websites” finder du Spotify app’en. Under “edit” skal du trykke på “custom” for at få mulighed for at trykke “Only Me”.

 

 

Læs også:

Spotify er åbnet i Danmark 

Facebook går sammen med Spotify 

Streamingtjenester tager livet af piraterne

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.