Adobe dropper Flash til mobile enheder

Den fire år lange “Flash-krig” mellem Apple og Adobe er slut.

Flash har i mange år været standard for animationer på nettet, og selv om det længe er blevet kritiseret for at være både forældet, usikkert og batterikrævende, kom det alligevel som en overraskelse for de fleste, da Steve Jobs i 2007 da den første iPhone blev præsenteret, berkendtgjorde at Apple ikke ville understøtte Flash på mobile enheder.

Apples afvisning af Flash er da også blevet udnyttet af Android-konkurrenterne som et salgsargument for deres tablets og smartphones, og også RIM, der står bag Blackberry, har valgt den samme strategi. Men nu har Adobe altså selv valgt at trække stikket og stopper med at udvikle Flash til mobile enheder. Adobe vil fremover satse på HTML5 og Adobe AIR, hvilket også er de standarder, som Apple benytter.

Flash 11.1 til Android og BlackBerry PlayBook er således den sidste rigtige version af Flash til mobile enheder. Adobe vil dog fortsat frigive sikkerhedsopdateringer. RIM fortæller også, at man fortsat vil udvikle videre på Flash på Blackberry og understøtte det.

Læs Adobes officielle pressemeddelelse.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.