Android plages af malware

Android er udsat for en voldsom vækst i malware.

Ifølge en ny rapport, fra Juniper Global Threat Center er antallet af malware på Android eksploderet siden juli måned. Væksten i ny malware på Android er nemlig steget med 472 procent i denne periode, og det er mange gange højere end Androids vækst og viser dermed at Android fortsat har store sikkerheds-problemer i forhold til Apples iOS.

Mens Android-fans kritiserer Apples og iOS’ mangel på åbenhed, så sikrer Apples hårde godkendelsesprocedure imod at en masse malware havner i App Store. Android-fans roser i stedet Android Market for langt større åbenhed, men det koster altså på malware-området. Ifølge Juniper udnytter malwareudviklere nemlig Googles åbenhed, mens man i stort omfang fravælger at lave malware til iOS, da det er usandsynligt at man slipper igennem nåleøjet og ind i AppStore.

Ifølge den helt nye undersøgelse er 55 procent at alt malware spyware, som samler og sender informationer om brugerne. 44 procent af malwaren er SMS-baserede trojanere.

Udover Googles afslappede attitude overfor problematiske apps, så mener Juniper også at Androidfragmentationen er et voldsomt problem når det gælder sikkerheden.

Næsten 90 procent af alle Android-brugere har sikkerhedshuller fordi de ikke har opgraderet til mere sikre versioner og det er netop disse sikkerhedshuller som udnyttes af malware-udviklere.

Ifølge Juniper så venter man ikke at den nye trussel vil aftage på Android-platformen. Juniper anbefaler at Android-brugere installerer anti-virus.

Via Juniper.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.