Asus præsenterer Eee Pad Transformer Prime: Quad-core +1

Den første tablet med de nye Tegra 3 processorer har set dagens lys.

Asus har haft ganske god succes med deres Eee Pad Transformer, som blev lanceret sidste år, og skilte sig ud i skoven af Android tablets med sin tastaturdock, der gjorde Transformeren til sådan en slags to-i-én tablet og netbook.

Nu er opfølgeren klar og Asus har med Transformer Prime virkelig fyldt pakken med gode sager.

Hardware i en klasse for sig.

Det overordnede koncept er som hos forgængeren: Transformer Prime kan også transformere sig fra tablet til netbook og tilbage igen i en håndevending. Også størrelsen på de 10″ er bibeholdt.

Men på hardwaresiden er der virkelig skruet op for sagerne. Asus Eee pad Transformer er nemlig den første tablet med NVIDIAs nye Tegra 3 processorer, kaldet Kal-El, der har hele fire kerner. Eller rent faktisk fem (!), der er nemlig puttet en ekstra kerne i, der tager sig af trivielle ting som at synkronisere data, afspille musik etc. så processorkraften i de fire resterende er til rådighed til de mere krævende opgaver.

Resultatet er et virkelig, VIRKELIG powerfuldt muskelbundt af en tablet. I tidlige benchmarktests foretaget af slashgear, stikker Transformer Prime af fra hele feltet. I hvert fald i teorien bør Transformer Prime kunne hamle op med de bedste spillekonsoller på markedet hvad angår hastighed og grafikydelse, og det kan være med til at ændre afgørende på hele markedet for mobil gaming – det er dybest set spørgsmålet om det er Apple eller Nintendo, der skal være mest bekymret her.

Bare for at blære sig har Asus også gjort plads til to kameraer: Et frontvendt på 1.3 MP og et bagvendt på 8MP med en blænde på F2.4. Vi er ikke helt sikre på, hvad man helt præcist skal bruge det bagudvendte kamera til. Det kan naturligvis tage gode billeder, og optage video med 720p for den sags skyld, men kommer man nogen sinde til at bruge en 10″ tablet som kamera?

Og blæret fortsætter: Eee Pad Transformer har en batteritid på imponerende 12 timer. Køber man tastaturdocken med, giver den 6 timer ekstra.

Skærmen er med Super IPS+ teknologi, der giver bedre skærmbillede i sollys og en betragtningsvinkel på 178 grader,  en opløsning på 1280x800p, og naturligvis godt beskyttet med Gorilla Glass. Min sjæl, hvad vil du mere!

Flot design i lækre materialer.

Også på ydersiden er Transformer Prime blevet pimpet betydeligt i forhold til forgængeren. Det billige plastik er skiftet ud med aluminium som fås i to stilfulde farver, Amethyst Gray og Champagne Gold og ikke mindst er det lykkedes at få plads til alle herlighederne uden at gå på kompromis med størrelsen. Vægten er på 586 gram og tykkelsen blot 8,3 mm.

Android – åh Android.

Kun på styresystem-siden er der lidt grus i maskineriet: Fra officielt hold lyder det indtil videre at Transformer Prime af uransalige årsager kommer med Android 3.2 og først senere bliver opgraderet til 4.0. Men opdateringen til Ice Cream Sandwich skulle være sikker nok, det er bare spørgsmålet, hvornår den helt præcist kommer.

Eee Pad Transformer Prime fås i to modeller med henholdsvis 32 og 64 GB. Priserne bliver $500 for den lille og $600 for den store. Tastaturdocken kommer til at koste $150. Det er endnu ikke udmeldt, hvornår Transformer Prime kommer til Danmark.

Læs også:

Derfor er Kal-El processorernes “Superman” 

ASUS klar med imponerende tynd og lækker ZenBook 

Pristjek: Acer Aspire S3

Rygte: Eee Pad Transformer 2 bliver den første Kal-El-tablet 

HTC på vej med monster-smartphone 

NVIDIA: Kal-El quad-core processorer til tablets klar til efteråret 


 

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.