Her er HP’s ultrabook: Folio 13

Med ekstra lang batteritid og et solidt design skal Folio 13 tage kampen op med MacBook Air og de andre ultrabooks.

Ultrabooks er det nye sort indenfor bærbare computere. Kodeordet er ultra: ultra tynde, ultra lette og ultrahurtige laptops, der dybest set alle tager Apples macBook Air som udgangspunkt.

Indtil videre har Asus og Acer lanceret deres bud på en ultrabook, men nu har HP også meldt sig på banen med Folio 13.

Den 13,3″ store Folio 13 er 1,8 cm tyk, og vejer 1,49 kg, hvilket stort er en anelse mere end vægten på MacBook Air som er 1,32 kg.

HP satser som altid på erhvervslivet, og har derfor proppet godt med porte i Folio 13: Med både Ethernet, HDMI out, USB 3.0, og en SD-kortlæser er der blevet plads til. Derudover er det muligt at tilkøbe en TPM sikkerhedschip, som beskytter emails og indhold på harddisken. Et baggrundsbelyst tastatur sikrer at man også kan arbejde i dårligt belyste omgivelser.

Det er først og fremmest på batteritiden, at HP forsøger at skille sig ud; hele 9 timer loves der, mod MacBook Airs 7. Hertil skal det siges at Apples estimerede batteritider normalt afspejler faktiske forhold, hvorimod HP’s normalt er baseret på teoretiske udregninger, så det er på ingen måde sikkert at løftet holder vand i den virkelige verden.

Tilgengæld er der sparet lidt på hastigheden. Folio 13 kommer med en 1.4GHz Core i3 som standard, og kan kun opgraderes til en 1.6GHz Core i5, svarende til hvad Apple putter i 11″-udgaven af MacBook Air som standard.

Derudover kommer Folio 13 med 4GB RAM og et Solid State Drive på 128 GB som standard

Folio 13 kommer på det amerikanske marked i starten af december til en vejledende pris på kun $900, hvilket er $300 billigere end MacBook Air. Hvornår den dukker op på det europæiske marked er endnu ikke offentliggjort.

Læs også om Acer Aspire S3 og Asus Zenbook.

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.