Samsung overhaler Apple

For første gang indtager Samsung førstepladsen på smartphonemarkedet.

I tredie kvartal sendte Samsung nemlig hele 27,8 millioner smartphones på markedet, mod Apples 17,1 millioner. Det er først og fremmest Samsungs flagskib, Galaxy S2, der har været med til at øge salget, men hele Samsungs portefølje af smartphones har bidraget til de rekordstore salgstal.

Hele smartphonemarkedet voksede i samme kvartal med 44% i forhold til sidste år. Ialt 117 millioner smartphones blev sendt på markedet i tredie kvartal i år. Samsung indtager dermed førstepladsen med en markedsandel på knap 24%, mens Apple må se sig henvist til andenpladsen med en markedsandel på 14,6%. På trediepladsen følger Nokia med en markedsandel på 14,4% – mod 32,7% i samme kvartal sidste år.

Apple har for nyligt offentliggjort regnskaber, der for første gang i flere år skuffede analytikernes forventninger. Årsagen til nedgangen er dog først og fremmest at forbrugerne har ventet på den nye iPhone 4S, der blev frigivet i dette kvartal. Indtil videre har salget af iPhone 4S slået alle rekorder, men om det er nok til at vippe Samsung af pinden igen vil vise sig i det nye år.

Samsung frigiver deres nye flagskib, Galaxy Nexus senere i denne måned.

Kilde: Bloomberg 

Læs også:

Galaxy S II runder 10 millioner solgte enheder

Her får du den billigste Samsung Galaxy Nexus 

iPhone 4S sælger 4 mio. på tre dage 

iPhone 4S er nu til salg

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.