Sony: Vi taber penge på hvert TV vi laver

Det kan ikke mere betale sig at producere fjernsyn.

Men priser, der bare er faldet og faldet over de sidste mange år, kan det ikke komme som nogen overraskelse, at fjernsyns-produktion er en hård, hård branche.

Men det er alligevel overraskende at høre chefen for en af de absolut førende producenter, Sonys Sir Howard Stringer sige at for hvert fjernsyn, der triller af samlebåndet, taber selskabet penge. Og det gælder tilsyneladende for hele branchen.

“We can’t continue selling TV sets [as we have]. Every TV set we all make loses money.” sagde Stringer til Wall Street Journal under et interview i går.

Tankevækkende!

Ifølge Stringer er løsningen en komplet nytænkning af fjernsynskonceptet som sådan. Og det lader til at også Sony pusler med noget, som kan komme op på siden af Apples endnu ukendte gennembrud indenfor fjernsyn.

Hvad det kommer til at indebære fortæller Sir Stringer – af gode grunde – ikke noget om……endnu. Men vi gætter på at i hvert fald en del af løsningen er at tilbyde et mere fuldkomment økosystem a la Apple med indholdsbaserede løsninger, hvor hardwaren mere fungerer som en platform for salg af indhold, hvor den virkelige fortjeneste ligger.

Mange af Sonys andre handlinger indenfor den seneste tid peger i samme retning. Firmaet har udvidet sin portefølge fra primært fjernsyn og spillekonsoller til også at omfatte tablets, og med købet af hele Sony Ericsson har de også sikret sig fuld kontrol over smartphone-grenen i imperiet, og med hensyn til de indholdsbaserede løsninger har selskabet også så sent som i september offentliggjort planer om en samling og reorganisering af deres eksisterende tjenester Qriocity og Sony Entertainment Netwok.

WSJ via Electronista 

Læs også:

IFA 2011: Sony lancerer nye produkter og tjenester 

Sony køber Sony Ericsson 

IFA 2011: Sony løfter sløret for Tablet S og P 

Rygte: Apple lancerer fjernsyn i 2012

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.