Danskerne elsker Android apps

Danskerne er på top ti over de folk i verden, der henter fleste apps i Android Market.

Android Market er i kraftig vækst og rundede i sidste uge 10 milliarder downloads. I den anledning har Google offentliggjort denne grafik, der viser nogle af de mest interessante nøgletal for Androids markedsplads.

Væsksten i downloads er kraftigt stigende. Android market nåede 6 milliarder downloads i juli, hvilket vil sige at de sidste 4 mia downloads er foregået indenfor det sidste lille halve års tid!

For udviklere er det også interessant at vide at søndag aften er det tidspunkt, hvor der bliver downloadet flest apps – et godt tidspunkt at ligge i nyhedskategorien på. Derimod er mandag morgen ikke overraskende det mindst populære tidspunkt at hente apps på.

Hvad er det så, folk downloader? Af grafikken fremgår det tydeligt, at langt de fleste Android-mobiler bliver brugt til spil og leg, snarere end arbejde. Af de 10 milliarder downloads er over 25% spil og yderligere 12% er i kategorien “underholdning”.

Og hvem er det så, der downloader? Her kommer danskerne ind på en noget overraskende 8. plads, indtil man husker på at der måles i downloadede apps per indbygger og ikke i kvantitative tal. Mest populær er Android ikke overraskende i de asiatiske lande Syd-Korea, HongKong,Taiwan og Singapore, hvor den lille grønne robot formodentlig har mere sexappeal end det er tilfældet herhjemme. USA indtager fjerdepladsen, hvorefter de sidste pladser i top ti indtages af Danmark og vores to nordiske broderfolk i Norge og Sverige, samt Holland og Israel.

Google

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.