Smid støvlerne i USB-stikket

Slut med kolde tæer: Ny støvle fra Columbia Sportswear har indbygget varme.

Holder du af at tumle i sneen fra morgen til aften, vil du elske disse nye støvler, der holder fødderne varme en hel dag.

Efterårets nyhed fra Columbia Sportswear, Omni-Heat Electric, har indbyggede kulfiber-varmetråde og lithium-ion batterier, som oplades via USB. Kapaciteten af de nyeste lithium-batterier er så høj, at man nu kan holde fødderne varmen en hel dag i de nye støvler, også når temperaturen kommer ned til -32 grader.

Faktisk er batterierne så kraftige, at støvlerne i de fleste tilfælde vil kunne holde en opladning i en hel weekend. Columbia har testet støvlerne både i laboratorier og under ekstreme forhold i den virkelige verden, og selv under de mest barske testforhold, var den varmeste af de tre indstillinger for varm i længden. Enten slukkede testpersonerne helt for varmen, eller valgte en lavere temperatur. Det betyder, at støvlerne i langt de fleste tilfælde vil kunne holde fødderne varme på en weekendtur uden opladning,” siger Martin Meyer fra Columbia Sportswear i Danmark.

Støvlerne lades op via et skjult USB-stik i hælen, som kan hente strøm fra både bilen, elnettet eller computeren. Ved moderat varme kan batteriet levere varme i otte timer, ved højere varme i seks timer og ved maksimal varme holder det i fire timer. Litiumbatteriet er specielt ved, at det ikke mister sin evne til at blive genopladet i mange år. Bruger man således sine støvler på fuld styrke i 50 dage om året, så vil batteriet først efter 10 år begynde langsomt at miste sin genopladningsevne. Og man må formode at støvlerne til den tid har aftjent sin værnepligt og er kalr til at gå til de evige snemarker.

Hold øje med Omni-Heat Electric støvlerne i udvalgte outdoor, sport og skobutikker landet over. Støvlerne fås til både mænd og kvinder, og har en vejledende udsalgspris er 2.500,-

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.