Spansk smølfelandsby vil ikke forandres

Sony malede den lille andalusiske landsby Juzcar blå, til optagelsen af smølfefilmen.

Det er vildt nok som det er – men det vildeste er at indbyggerne i Juzcar ææælsker det, og har bestemt sig for at beholde den blå farve.

Da optagelserne til smølfefilmen gik i gang, tog Sony til Andalusion for at udvælge en af de berømte hvide landsbyer til et mediestunt for at promovere filmen. Valget faldt på den lille søvnige landsby Juzcar, med 220 indbyggere, og borgerne i Juzcar fik tilbuddet fra Sony om at gå fra hvid til blå. Sony udfærte naturkigvis alt malerarbejdet, og lovede at komme igen efter et halvt år og male byen hvis igen.

Som sagt så gjort. Juzcar gik fra hvid til blå – og fra et turist-besøgstal på et par hundrede om året til over 80.000 på et halvt år. Så da Sony efter et halvt år kontaktede byen for at høre, hvornår borgerne ville have deres hvide mure tilbage, var svaret: Tak, men nej tak.

Byen kalder sig nu el primer pueblo Pitufo del mundo  – verdens første smølfelandsby. Om den blå farve kan holde besøgtallene oppe i længden vil tiden vise, men under alle omstændigheder har filmen om Smølferne efterladt sig en eller anden form for permanent spor her i verden.

Kuriositas via Gizmodo 

Billede: Nukamari

 

© 2011, maczonen.dk. All rights reserved.