CES 2012: Ny trådløs lyd fra Parrot

Parrot lancerer to nye lydprodukter i samarbejde med Philippe Starck.

Parrot har andet og mere end A.R.Drone på hylderne. På CES har firmaet også præsenteret en sæt hovedtelefoner og en højttaler, begge designet af Philippe Starck.

Starck har tidligere været med ind over Parrots højttalersæt Zikmu, og en af nyhederne er en ny Zikmu, der i modsætning til den gamle udgave kan levere stereolyd fra én højttaler ved hjælp af sidehøjttalere. Bortset fra det, har Zikmu SOLO de samme egenskaber som den tidligere Zikmu, hvilket indebærer indbygget dock til iPhone og iPod, og mulighed for at tilslutte højttaleren til TV’et.

Højttaleren kan betjenes med en fjernbetjening,og på siden af dockingstationen, samt via en skræddersyet app til iPhone og Android.

Zikmu kan afspille musik fra iPhone, iPod, pc, Mac, wi-fi eller en Bluetooth og NFC-mobiltelefon.

Derudover er Parrot klar med et par trådløse hovedtelefoner, ZIK Parrot, som også er designet af Philippe Starck.
Høretelefonerne er udstyret med et støjdæmpende system, der lukker omgivende støj ude, så brugeren får den reneste lydoplevelse, både ved afspilning af musik og under telefonsamtaler, og et algoritmesystem kaldet DSP (Digital Signal Processing), som genskaber hele musikkens fylde. Denne effekt kaldes “Parrot Concert Hall”. Brugeren vil høre musikken foran sig ligesom til en koncert, og ikke fra siden som det normalt ellers er tilfældet med høretelefoner.

Man har adgang til de basale funktioner via et touch-panel, der sidder på overfladen af ZIKs højre høretelefon. Når brugeren bevæger hånden vertikalt forbi panelet, justeres lydstyrken, og når hånden bevæges horisontalt over panelet, skifter brugeren sangnumrene frem eller tilbage.
ZIK har også et unikt sensorsystem, som gør høretelefonerne i stand til automatisk at sætte musikken på pause, når de tages af hovedet.
Ligesom alle Parrots andre produkter er ZIK kompatibel med alle mobiltelefoner på markedet, og de kan afspille musik fra et stort antal kilder: jack-kabel, Bluetooth A2DP-stereo eller via NFC.

ZIK og Zikmu by Starc kommer på markedet i foråret 2012. Prisen er endnu ikke fastlagt, men forvent at den ligger i den høje ende.

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.