Google laver design guide til Android apps

Android Design skal hjælpe med til at højne kvaliteten i Android Market.

Den nye design guide giver gode råd til at opbygge app’en konsistent, men giver også retningslinier på mere subjektive faktorer såsom farvevalg og layout.

Google har ellers indtil nu netop slået på at Android Market var ureguleret og åben for alle, men den åbne strategi har både givet problemer i forhold til malware og en strøm af apps i en kvalitet der er for dårlig. Designguiden er selvfølgelig ikke bindende og udviklere kan stadig selv bestemme om de vil følge retningslinierne eller ej, men forhåbentlig vil guiden give nogle gode retningslinier til de seriøse udviklere.

Apple har siden åbningen af AppStore omvendt haft en streng linie for optagelsen af apps og har i mange år udgivet deres Human Interface Guidelines, der  giver gode råd til udviklerne om både brugerflade og design.

Android 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.