Samsungs 2012-fjernsyn: LED, OLED og ingen fjernbetjening

Samsungs præsenterer deres fjernsyn for 2012 på CES.

Og der er masser af nyheder for dem, der overvejer at skifte stuealteret ud i året der kommer.

I alt kommer der 28 forskellige TV til Danmark, 21 LED-TV, seks plasma-modeller og en LCD-model. Størrelsen varierer fra 19 tommer til hele 65 tommer. Topmodellen er et 3D LED-TV i 8-serien. Lanceringen af de nye fjernsyn starter til marts.

OLED-TV – teknologikskifte for bedre billedkvalitet

OLED-teknologien tager i 2012 springet fra de små skærme til de helt store. Samsung lancerer sit først OLED-TV med 3D i 9-serien, med hele 55 tommer, der kommer i butikkerne til eftråret. Forskellen mellem LED og OLED er, at der i et OLED-panel ikke er baggrundsbelysning, men hver pixel lyser individuelt. Det giver tydelige kontraster, hvor sort bliver mere sort og hvid bliver hvidere, og billedkvaliteten skulle give en farvegengivelse der er op til 40 procent bedre end LED-TV.

Samsung er specialist i OLED, og har en markedsandel på 97,9 af alle de OLED-paneler, der produceres i verden, og de nye OLED-fjernsyn er selvfølgelig udviklet på baggrund af denne viden og erfaring. Samsungs udgangspunkt er et særligt patent på Super-OLED, som giver en bedre farvegengivelse end almindelig OLED da Super-OLED ikke behøver et farvefilter.

Med OLED-teknologien åbnes der også op for endnu tyndere og lettere fjernsyn end med LED. Samsungs OLED-TV vejer kun 12 kilo, hvilket er tre fjerdedele af et tilsvarende LED-TV. Panelet er kun 1,6 millimeter dybt og hele TV’et er 7,6 millimeter – tyndere end Samsungs egen topmobil, Galaxy S II, der har en tykkelse på 8,9 millimeter.

Vink farvel til fjernbetjeningen

Med årets TV fra Samsung kan fjernbetjeningen snart pensioneres. For i år lancerer Samsung TV som kan styres via bevægelser eller tale. Fjernsynene er udstyret med et lille kamera, som giver mulighed for Kinect-lignende styring af fjernsynet ved hjælp af bevægelser. For dem der heller vil zappe end vinke til sit tv, følger der ikke bare én, men to fjernbetjeninger med. 

LED-TV: Dual-core processorer og nye apps.

Visse af Samsungs nye TV-modeller får nu Dual-Core processorer på 1 GHz, som gør det muligt at have flere af TV’ets applikationer i gang samtidig, og du kan uden problemer bevæge dig mellem dem. Via Samsung App kan du downloade apps, men på årets modeller er der allerede en række pre-installerede apps: En app hvor familien kan dele tanker og billeder, ligesom på de sociale medier, en trænings-app med videoer til træning og en tredje app med pædagogiske spil til børn.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.