Steve Jobs ville have Lytro-kameraer i iPhone

 

Et uddrag af bogen Inside Apple kaster lys over Jobs’ planer for kameradelen i iPhone.

Steve Jobs havde helt op til sin død masser af planer for nye produkter og teknologier. Walter Isaacson har tidligere afsløret at Jobs konkret arbejdede på tre områder: TV, lærebøger og fotografi.

På TV-fronten kommer vi uden tvivl til at se resultaterne senere på året i form af Apples forventede serie af fjernsyn, og på lærebogsfronten præsenterede Apple i sidste uge de nye tiltag i form af iBooks 2 og iBooks Author.

Og nu får vi løftet en flig af sløret for planerne for en nytænkning af kameraet. I et uddrag af bogen Inside Apple, som bliver frigivet i morgen fortæller forfatteren Adam Lashinsky at Jobs i de sidste måneder op til sin død havde møder med chefen for Lytro, Ren Ng.

Lytro imponerede i 2011 ved at præsentere et kamera, der afgørende nytænker hele teknologien bag at tage et billede. Istedet for som traditionelle kameraer kun at optage lys, der rammer sensoren, optager Lytros kamera lysfelter, hvilket gør det muligt at skyde et billede, og så efterfølgende vælge hvilken del af billedet, der skal være i fokus.

Der er dog stadig lang vej før Lytro-teknologien eventuelt kan integreres i iPhone. For det første er Lytros kameraer på nuværende tidspunkt stadig i udviklingsfasen.  Kameraerne er forholdsvist store og klodsede, opløsningen på billederne er i den lave ende og prisen for kameraerne er endnu alt for høj: Den nuværende Lytro-model koster $400. Derudover skal der udvikles software til iPhone, så billederne kan efterbehandles korrekt.

Apple har i forvejen brugt mange kræfter på at udvikle kameradelen i iPhone, og kameraer i iPhone 4S regnes for det bedste smartphonekamera på markedet i dag, men teknologien bag Lytro åbner op for helt nye muligheder. Et eksempel kan ses nedenfor: De to screendumps er af det samme billede, hvor fokuseringen blot er ændrer. Man kan selv lege med mulighederne på Lytros hjemmeside.

Kilde: 9to5mac 

 

 

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.