Windows 8 kører nu stabilt på ARM

En beta af Microsofts nye styresystem skulle være klar til udviklerne i næste måned.

I følge kilder fra Microsofts partnere er Microsoft nu så langt med udviklingen af  Windows 8 til ARM-processorer at en beta snart er på vej.

Micrsofots styresystemer har traditionelt altid været tilpasset processorer fra Intel, men Windows 8, der er den første touchbaserede udgave af Windowsskal også kunne køre på ARM-chips, der sidder i tablets og smartphones. Indtil nu har Microsoft haft problemer med at gøre Windows 8 stabilt på ARM, men nu lyder det til at være lykkedes.

ARM har en række fordele frem for Intels chips: Frem for alt er de væsentligt billigere og giver en bedre strømudnyttelse, og dermed en bedre batteritid.

På bagsiden er udviklingen af ARM-baserede Windows-enheder dog heller ikke uden problemer, eftersom hele Microsofts bagkatalog af software er tilpasset Intels chips, og man vil derfor ikke kunne køre for eksempel Office-pakken på en ARM-baseret Windowstablet, før Microsoft laver tilpassede udgaver.

Microsoft er i gang med en ny udgave af Office, der også er tilpasset ARM, men de seneste meldinger tyder på at den først vil komme til salg i begyndelsen af 2013.

Electronista, CNET

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.