Er den kabelfri mobil på vej?

Nokia taler om ledningsfri mobiler i fremtiden.

I et interview med Guardian antyder Nokias designer Marko Ahtisaari at fremtidige Lumia-modeller kan blive helt uden bevægelige dele. Og det er ikke bare fysiske knapper, han mener, men også det kabel, der i dag bruges til opladning og synkronisering på alle smartphones.

If you can take away a moving part and make it [the phone] more beautiful in the placement of the components, we’ll do it, so that’s something where we can certainly keep improving. Take it to the extreme, and why are there any connectors?”

Trådløs opladning kendes allerede fra HP’s nu hedengangne TouchPad, og synkronisering, og al overførsel af data i det hele taget kunne så foregå via Bluetooth, NFC og WiFi, så en smartphone fuldstændig renset for fysiske indgange er bestemt mulig.
Rent designmæssigt vil det bestemt også være et fremskridt. Nokia har allerede afsløret at nye Lumia-modeller som kommer i november vil være uden den lille plastik-flip, der dækker for micro-USB-stikket, og ærlig talt, så vil verden ikke savne dén. Men der kan da også påpeges et par ulemper. Hvad med udskiftning af batteriet for eksempel?
Ahtisaari er en af de mest indflydelsesrige designere hos Nokia og er for nyligt blev forfremmet til en ledende stilling, så derfor er hans betragtninger omkring design bestemt ikke uvæsentlige.
Og står det til Ahtisaari er der meget mere i vente på den designmæssige udviklnig af smartphones. Han sammenligner det nuværende designmæssige stadie for smartphones med udviklingen af bildesignet i 1880’erne, hvor der jo unægteligt er sket noget siden:
“In the 1880s in the car industry cars had tillers – it took 15 years to agree on the steering wheel controlling the front wheels. We’re in the middle of that part of the evolution of interaction.”
Har han ret kan vi vente os store designmæssige fornyelser i fremtiden.
Måske er disse her noget af det vi kan vente os?

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.