Extreme SSD: Hurtigste SSD nogen sinde fra SanDisk

Nyt Solid State Drive sætter turbo på computeren.

SanDisk Extreme SSD er op til ti gange hurtigere end en almindelig harddisk med 7,200 RPM1. Det betyder hurtigere programopstart og betydeligt kortere ventetid.

En opstart med Extreme SSD tager mindre ned 16 sekunder, og nedlukningen foregår tilsvarende hurtigt. For gamere har SanDisks nye Extreme SSD også den fordel at spil kan startes op  på en brøkdel af den tid det tager med en normal harddisk, Extreme SSD giver færre forsinkelser i spil og skaber spilmiljøerne hurtigere ved sekvensovergange. Dette er især vigtigt under Massive Multiplayer Online rollespil (MMORPG).
–       ”Takket være SSD-enheder hører lange ventetider nu fortiden til,” siger Kent Perry, marketingschef hos SanDisk. ”SanDisk Extreme SSD giver en hurtig opstarts- og nedlukningstid af computer og programmer.”

SanDisks nye Extreme SSD giver op til 83.000 Input-Output-operations per sekund (IOPS) og op til 44.000 uregelmæssige læsninger af IOPS2. Derudover får brugeren en læsehastighed på op til 550MB/s og skrivehastighed på op til 520MB/s3.

Flere fordele: Bedre holdbarhed og mindre elforbrug
SanDisk Extreme SSD er mere pålidelig og holdbar end en sædvanlig harddisk, fordi den ikke indeholder bevægelige dele, hvilket gør risikoen for datatab mindre, hvis den eksempelvis udsættes for stød eller rystelser. Der opstår også færre fejl med en SSD end med en almindelig harddisk.
Extreme SSD bruger 30 procent mindre strøm sammenlignet med en almindelig harddisk og generer både mindre varme og lyd.

Sidste fordel: Prusen
Solid State drive er efterhånden ved at blive billige. SanDisk Extreme SSD er nu på markedet i hele verden med 120 gigabyte (GB)5 og 240 GB til en vejledende udsalgspris af hhv. $ 190 og $400. Det vil sige at den mindste model kan erhverves for omkring tusind kroner, når den kommer på idet danske marked. En version på 480 GB lanceres senere på året til $750.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.