Fogedretten lukker adgangen til Grooveshark

En principiel dom tvinger teleselskabet 3 til at blokere for deres kunders adgang til musiksiden.

Sagen var indbragt for Fogedretten på Frederiksberg af RettighedsAlliancen, som mener Grooveshark bryder med ophavsretsloven.

Sagen var anlagt mod 3 som et tilfældigt teleselskab, og Rettighedsalliancen håber nu at de andre teleselskaber vil følge after af sig selv.

Rettighedsalliancen, der tidligere var kendt som Antipiratgruppen, har tidligere via lignende sagsanlæg fået lukket adgangen til blandt andet Pirate Bay. Også den gang rejste sagen en principiel debat om ytringsfrihed og internetcensur.

Teleselskabet 3 er uenige i afgørelsen, og overvejer at gå videre medcsagne. Overvejelserne går både på teleselskabernes konkrete rolle og på mere principielle overvejelser. “Vi er et teleselskab, og vi vil ikke være politimand. Men vi vil også gerne sikre, at der ikke bliver lagt censur på ikke-ulovligt materiale” siger Stinne Green Paulsen, kommunikationschef i Teleselskabet 3 til Berlingske.

Fogedforbudet er gældende med øjeblikkelig virkning, uanset, hvad 3 vælger at gøre.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.