Google X: HUD-briller til din indre Terminator

Google arbejder på et par briller med Heads Up Display.

Drømmer du lige som jeg om at leve livet som Terminator – eller Tony Stark a.k.a Ironman – hvor synet på virkligheden er forbedret gennem et brilleglas, der giver oplysninger om omgivelserne, så kan du godt begynde at glæde dig.

Google har i al hemmelighed haft de samme våde drengedrømme i flere år – og modsat du og jeg, så har Google de økonomiske muskler til at sætte et helt team af udviklere og ingeniører til at gøre drømmen til virkelighed.

Og ifølge 9to5google.com er de magiske briller tæætere på end man skulle tro. En kilde påstår at have set en prototype, der skulle ligne et par Oakley Thumbs, udstyret med et frontvendt kamera, der kan indsamle information og understøtte apps med augmented reality.

Det egentligee Heads Up Display (HUD), skulle kun sidde i det ene brilleglas ude i siden. det er ikke gennemsigtigt, og understøtter ikke 3D, så der er dog stadig et stykke vej til de filmiske forbilleder.

Som en cool function “betjenes” brillerne ved hjælp af bevægelser med hovedet, så man via nik og ryst med hovedet kan scrolle og klikke.

Hardwaremæssigt skulle brillerne have specifikationer, der svarer til en mellemklasse Android fra sidste år, og ja, brillerne kan også fungere som smartphone.

Google HUD-briller er naturligvis stadig langt fra en kommerciel lancering, men ifølge kilderne skulle Google overveje snart at køre et pilotprogram hvor brillerne testes af personer udenfor Googles egne rækker.

Hvor skriver man sig op?

9to5google 
 

Læs også:

Skibriller med Android

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.