Kineserne kommer: Her er Huaweis nye mobiler

Huawei satser på det europæiske marked, og har et par trunge drenge med på MWC.

Kinesiske Huawei er ikke særligt kendt herhjemme, men det bliver der nok lavet om på i 2012. Huawei satser nemlig stort på det europæiske smartphonemarked. og har netop i dag præsenteret deres topmodeller.

Deres absolutte topmodeller går under navnet Ascend D Quad, og Ascend D Quad XL. Forskellen på de to er et større batteri i XL’eren, hvilket også gør den en kende tykkere med en tykkelse på 10.9 mm mod grundmodellens 8,9mm.

Indeni dem begge sidder Huaweis egen K3V2 quadcore processor på 1,5 GHz, der ifølge Huawei selv skulle være verdens hurtigste.

Den 4,5″ store skærm har en opløsning på 1280×720 pixels med hele 330 ppi, hvilket er helt i topklasse, sammenlignet med andre superskærme som super AMOLED-skærmen på Galaxy S 2 og Apples iPhone 4 Retina skærm.

En ekstra skærk grafikprocessor med 32 bit skulle også give et klarere billede end de traditionelle, der kun bruger 16 bit.

Kameraet er på 8MP og det frontvendte har 1,3MP.

På lydsiden er der også kælet for detaljerne med Dolby 5.1 Surround Sound og en særlig teknologi som skulle kunne fjerne baggrundsstøj under telefonsamtaler.

Styresystemet er Android 4.0

Udover de to topmodeller kommer der en mindre udgave med de samme specifikaitoner, bortset fra en dualcoreprocessor og et lidt mindre batteri.

Huaweis mobiler kommer i butikkerne i løbet af andet kvartal.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.