Nokia præsenterer mobil med monsterkamera

 

PureView 808 fra Nokia har et kamera med hele 41 Megapixels.

Der var i forvejen rygter ude om at Nokia havde en seriøs kameramobil med på Mobile World Congress, men virkeligheden viser sig her at overgå fantasien med flere længder.

Efterfølgeren til Nokia N8 har hele 41 MP klemt ind i den lille kamerasensor, og Nokia fortæller at kameraet på andre måder også har “revolutionære forbedringer”, som blandt andet indebærer at op til syv pixels information kan lagres i én pixel, hvilket giver de knivskarpe billeder vi så på teaservideoen i sidste uge.

Til gengæld skuffer 808 PureView på en lang række andre fronter. Selvom kameraet kan optage video i fuld HD, er det ikke muligt at se de knivskarpe billeder på skærmen, for med en opløsning på bare 360 x 640p har den noget nær den dårligste skærmopløsning man har set i årevis på smartphones.

Heller ikke de øvrige specifikationer imponerer. Processoren er en singlecore 1,3 GHz processor, og derudover er der 512 MG RAM og 16 GB hukommelse, der kan udvides med SD-kort. Styresystemet er Symbian Belle.

Det er lidt svært at se, hvad man skal med et så imponerende kamera, når de resterende specifikationer ligesom ikke følger med, og når styresystemet tilhører en uddøende race.

Nokia fortæller at kamerateknologien senere vil blive implementeret i andre modeller, og der kan måske derfor være al mulig god grund til at vente lidt.

Nokia 808 PureView får en pris på omkring 450 €, hvilket giver en dansk pris inklusive moms på omkring 4.200. Den kommer i butikkerne til maj.

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.