Rygte: Mindre dock-connector på vej

24/02/2012

Apple arbejder efter sigende på et redesign af den gamle 30-pins connector.

ifølge iMore, der tidligere har haft ret, når det kommer til rygter, vil Apple udskifte den efterhånden 10 år gamle 30-pin connector med en mindre port af en eller anden art.

Årsagen til redesignet er primært pladsmæssig: en mindre port vil give mere plads til andet hardware, såsom et større batteri eller en 4G sender, og med iOS 5, der tillader synkronisering via Wi-Fi er behovet for store mændger dataoverførsel via den fysiske port heller ikke mere så påtrængende.

Det største problem for Apple er dog at man med en udskiftning af 30-pins connectoren risikerer at gøre hele økosystemet af tilbehør ubrugeligt, da det så ikke længere vil passe til de nyeste modeller. En form for adapter vil dog forholdtvist nemt kunne løse dette problem.

Der er endnu ingen detaljer om, hvilken teknologi en eventuel ny dock-connector vil benytte sig af, men man kunne forestille sig at det vil centrere sig omkring USB 3.0, som er på vej ind i kommende Mac-modeller.

via iMore

Tags:

2 Responses to Rygte: Mindre dock-connector på vej

  1. Mundstrøm on 24/02/2012 at 14:06

    Hvad de burde gøre: Mini USB ligesom alle obilselskaber er blevet pålagt at gøre i EU.

    Hvad problemer er: det enooooooooooorme udvalg af dock-connecotr hardware fra 3. parts producenter, der nu bliver forældet .

  2. Jesper on 24/02/2012 at 16:46

    mon ikke det er afledt af deres nyligt anskaffede macsafe adapter patent, jeg gætter på en magnetisk dock connector med samme princip som på bærbare macs, men mindre selvfølgelig :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.


Annonce