Rygte: Nokia dropper Symbian hurtigere end planlagt

Symbian til smartphones er måske allerede på vej i graven.

Da Nokia sidste år annoncerede deres strategiske samarbejde med Microsoft, lovede Steven Elop at Nokia ville blive ved med at producere smartphones med deres eget styresystem Symbian til og med 2013.

Men nu tyder det på, at Nokia opgiver at holde liv i Symbian så længe. Ifølge et rygte har Nokia kun planer om at lancere én yderligere smartphone med Symbian, en efterfølger til N8. Alle nuværende Symbian asmartphones vil på Belle-opdateringen, men herefter skal kunderne ikke forvente sig flere nyheder.

Svigtende salg er uden tvivl årsagen til den nye strategi. Sidste år regnede Nokia med at kunne sælge 150 millioner Symbian-smartphones, inden overgangen til Windows Phone er helt komplet, men sidste måned måtte Nokia indrømme at salget styrtdykker hurtigere end forventet.

Kunderne fravælger Symbian til fordel for både Android, iOS og endda BlackBerry, og mange Nokia-elskere har naturligt nok ventet på de nye Windowsmobiler Lumia 800 og 710.

Også chip-producenten ST Ericsson bekræfter at Symbian er ved at være fortid, ved at fortælle at salget af chips er stærkt for nedadgående i nuværende kvartal på grund af faldende efterspørgsel fra en af deres største kunder. Nokia er en af ST Ericssons største kunder.

Symbian S40, som er den enkle udgave af styresystemet, der bruges i featurephones, lever dog videre. Skønt salget af de basale featurephones er stærkt i tilbagegang i Europa og USA er der masser gang i salget af de billige, simple mobiler på verdensplan.

The Register

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.