Sådan undgår du Googles nye privatlivspolitik

Googles ændringer i privatlivspolitikken træder i kraft fra imorgen. Se her, hvordan du kan beskytte dig.

“Vi ændrer vores privatlivspolitik og vores vilkår. det er vigtige sager”, skriver Google i øverste højre hjørne, når man besøger internetgigantens hjemmesider.

Og det er vigtige sager.

Kort fortalt sammenlægger Google sine over 70 eksisterende privatlivspolitikker til én samlet, og det gør naturligvis livet mere enkelt for forbrugerne, eftersom man kun skal forholde sig til ét sæt vilkår, men det gør det også nemmere for Google at indsamle endnu flere oplysninger om dig som forbruger.

Med den nye privatlivspolitik vil Google nemlig sammenkæde oplysninger, der indsamles via søgeresultater, med de private oplysninger Google har fra folks konti, typisk hos Gmail og YouTube.

Det betyder at yderst personfølsomme oplysninger som alder, køn, eventuelle sygdomme, politisk overbevisning og seksuelt tilhørsforhold kan kobles direkte sammen med brugernes navne.

Google foretager naturligvis dette træk for at “forbedre brugeroplevelsen” – hvilket oversat fra Googlesprog til dansk betyder at Google med de nye sammenkøringer af oplysninger i endnu højere grad er i stand til at målrette annoncer direkte til din profil, men implikationerne af at et privat selskab har så tydelige personprofiler, sammenkørt med navn er helt uoverskuelige.

EU har udtrykt skepsis overfor Googles nye regler og bedt om at indførelsen udsættes, indtil en kommision kan nå at kigge vilkårerne nærmere efter i sømmene, men det har Google afvist.

Selv om Googles nye privatlivspolitik altså træder i kraft fra i morgen, er der visse ting du kan gøre for at undgå at Google stikker snablen helt ind i dit privatliv.

Forbrugerrådet har langt en guide ud på hjemmesiden Tænk, hvor man får en let vejledning til at slette søgehistorikken fra sin Google- og YouTubekonto. Sletter man søgehistorikken vil det også gælde for fremtidige søgninger. Sletningen af søgehistorikken forhindrer at Google kan sammnenkoble informationerne fra dine Googlesøgninger direkte med din Googleprofil, men det skal understreges at det ikke forhindrer Google i at indsamle oplysninger om dig og bruge dem intern eller udlevere dem til trediepart – de er blot ikke koblet op på dit navn.

Find vejledningen hos Tænk.dk 

Læs også:

Yes! We’re evil. – Googles nye motto?

 

 

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.