Tid til eftertanke hos HTC

HTC imødeser andet kvartal i træk med faldende indtægter.

HTC har ellers været en af de helt store vækstmotorer indenfor mobilbranchen, med to og trecifrede vækstrater i 2010 og starten af 2011, men i fjerde kvartal sidste år var den lange optur slut, og firmaet meldte for første gang om faldende omsætning og indtjening.

Nu sækker den taiwanesiske mobilproducent også forventningerne til første kvartal 2012, hvor indtjeningen nu forventes at blive 36% mindre end det forgående.

Apples iPhone 4S fik en stor del af skylden for HTC’s dårlige resultat i fjerde kvartal, men nu spekuleres der også i at Samsungs store vækst har taget en bid af kagen.

Samtidig indrømmer HTC selv at det var en fejl at implementere 4G i flere af deres 2011-modeller, da teknologien medførte at mobilerne både blev tykkere end konkurrenternes og batteritiden markant forringet.

Den store udfordring for HTC ligger i at skille sig ud fra konkurrenterne. Både Apple og Samsung har satset på en tydelig branding af  få topmodeller, mens HTC’s strategi i 2011 gik på at smide en sand syndflod af forskellige modeller på markedet. Over 30 modeller blev det til på verdensplan, og forbrugerne har haft mere end svært ved at genkende de forskellige modeller og vurdere, hvad forskellen mellem den egentlig var.

HTC har allerede meldt ud at de satser på en noget slankere produktportefølje i 2012. På Mobile World Congress, som l’øber af stabelen sidst i februar ventes HTC at præsentere fire modeller: Den ultratynde HTC Ville, quad-core mobilen HTC Edge, samt to andre modeller i mellemklassen.

Reuters 

Læs også:

HTC satser på færre, men bedre smartphones i 2012 

Læk: Se video med HTC Ville 

HTC Edge: Den første quad-core smartphone?

 

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.