Android Market omdøbt til Google Play

Google har natten over skiftet navnet på Android Market.

Navneskiftet til Google Play sker for at afspejle at meget at det indhold, der findes i Android Market / Google Play ikke kun er henvendt på Android. Android market / Google Play indeholder for eksempel også masser af e-bøger, musik og film.

Navneændringen er allerede trådt i kraft. Går man ind på android market via en desktopbrowser, ledes man automatisk hen på det nye domæne play.google.com, hvor man også bliver mødt af en lille introduktion til Google Play, hvor det netop fremhæves at man her finder apps og spil, man kan bruge “både på Android og på nettet”.

Som et lille kuriosum skriver Google i introduktionen at der “med hundredvis af apps på Google Play er der noget for enhver smag”, hvilket må siges at være en underdrivelse af dimensioner, eftersom Gogle Play / Andorid Market har over 450.000 apps!

Google har ikke leveret nogen officiel forklaring på navneskiftet andet end hvad man finder på den nye hjemmeside, men tanken med navneskiftet må være at Google i højere grad end tidligere vil integrere Android med sine andre tjenester, som med de nyere indholdsbaserede tjenester som Google Music og Google TV måske kan begynde at ligne Apples økosystem?

Google Play

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.