Skihjelm med solceller giver dig strøm på løjperne

Smart koncept integrerer fleksible solceller i hårde hjelme.

Teknologien bag de bøjelige solceller er temmelig ny, men det åbner op for en sand ladeport af nye anvendelelsesmuligheder for solceller.

Ét eksempel er denne skihjelm med solceller udviklet af tyske Frauenhofer Institut, som endnu er i konceptstadiet, men kan forventes at komme i handelen sidst på året.

De anvendte solceller er forholdsvist effektive (over 20% udnyttelse) er specielt udviklet til at kunne modstå slag og stød, så man kan godt tage sig en tur i en snedrive, uden at smadre de små paneler.

Netop en skihjelm er et rigtigt godt sted at starte, med integration af solceller, fordi den normalt er i brug på solfyldte skiløjper i god højde med tynd luft – og derfor ekstra kraftig stråling fra solen. Samtidig er lave temperaturer faktisk med til at gøre solcellerne endnu mere effektive end ved mere normale klimaforhold.

Det er selvfølgelig for fedt at have strøm med sig på lange ture til både mobil og kamera, uden at skulle tænke på at slæbe ekstra batterier med sig, men mulighederne er faktisk endnu større. Forestil dig cykelhjelme med integrerede cykellygter, brandmandshjelme med indbygget kommunikation og så videre. Det næste skridt bliver sandsynligvis motorcykelhjelme med indbygget soldreven kommunikation.

Det fantastiske er at det snart bliver virkelighed. Frauerhof Institut planlægger at sælge færdigudviklede modeller, komplet med Bluetooth-understøttelse og det hele for 300 Euro senere på året.

via Treehugger

© 2012, maczonen.dk. All rights reserved.